Díjazás

 

Minden felajánlott díj, támogatás 100%-ban a versenyben résztvevő csapatokat illeti meg.

Szűk három héttel a verseny előtt át kell szerkesztenem ezt az oldalt. Az elmúlt hónapokban azt írtam, hogy bízom abban találunk támogatókat. Sok levelet elküldtem Magyarországon aktívan tevékenykedő és a verseny profiljához illeszkedő cégeknek. Bevallom őszintén a HVG-t és az internetes álláshirdetéseket mazsoláztam úgy, hogy olyan cégeket keressek meg, akik villamos, informatikus és gépészmérnök fiatalokat kerestek. Úgy gondoltam az ilyen cégeknek fontos lehet, ha megmozdul valami kis hazánkban. Végül két cég a regionális távközlési szolgáltató az EMITEL ZRt (100.000Ft) és az egyetlen magyarnyelvű elektronikai havilap kiadója a Rádióvilág Kft (100.000Ft) támogatta a versenyt. A szerkesztőség a versenyben résztvevő minden csapattagnak a most megjelent 2007 évi Rádiótechnika Évkönyvet ajándékozza. Ennek értéke 165.000 Ft. Köszönöm még a segítségét egy mérnök-rádióamatőrnek, aki önzetlenül és nagylelkűen 100.000 Ft-ot ajánlott fel. Évtizedek óta szívügye a fiatalok szakmai tanítása, számtalan cikket írt, sokaknak ismerős lenne, de most mégis arra kért a nevét ne említsem.

Aki nem ismeri az elmúlt hónapok változásait nem tudhatja, hogy a verseny nulla forint megszerezhető díjjal indult útjára. Ezért szerepelt a jelentkezési regisztrációban a titkos záradék, egy kérdés: 'díjak nélkül indul-e a csapat a versenyen?'. Mielőtt az első 100.000 Ft-ot megkaptuk volna az összes csapat regisztrálta magát és nem árulok el nagy titkot, de nem volt olyan fiatal, akit ne a kihívás motivált volna.

Az eredeti elképzelés szerint minden felkutatott kockának lett volna egy x értéke. Mivel az első 100.000 Ft-os támogatás még kevés volt az eredeti elképzelés megvalósítására a díjazás úgy alakult, hogy a legtöbb e-kockát kitermelő csapat kapja meg a teljes összeget. Ezen már nem szeretnék változtatni, így született meg az a verzió, a legeredményesebb csapat legkevesebb 100.000 Ft-ot kap. A most felajánlott 200.000 Ft-ot szigorúan csak az elért eredmény alapján a csapatok között maradéktalanul kiosztjuk. Ehhez a szakmai zsűri segítségét fogom kérni.

Sipos Attila